Hitta hem

GPS-trackers

Se även larm under fliken Skyddsutrustning.

https://www.smartasaker.se/sv/gps-armband-minifinder-nano

Caresse Mobil.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Hemsida : www.tunstallnordic.com

När larmknappen på Caresse Mobile trycks in överförs ett larm till larm-mottagaren, till exempel Tunstalls Trygghetscentral eller kommunens egen larmmottagning. Larmmottagaren och brukaren kan då kommunicera hög- eller lågtalande med varandra. På Caresse Mobile finns fyra knappar för kortnummer till valfria larmmottagare. Caresse Mobile har inbyggd positioneringsfunktion med GPS. Falldetektor och passivlarm är en inbyggd funktion i Caresse Mobile.

I händelse av fall eller avsaknad av rörelse sänds automatiskt ett larm till larmmottagaren som kan larma till exempel räddningstjänst och även informera om positionen. Användaren kan även larma själv om möjlighet finns.

 

Limmex GPSklocka.

limmex-gpsklocka

Hemsida: http://everon.se/

När du trycker på larmknappen ringer klockan dina anhöriga eller larmcentral. Du kan prata direkt i klockan eftersom den har en mikrofon och högtalare. Kräver abonnemang.

Minifinder

En GPS tracker med trygghetstelefon. Innehåller även en fallsensor som kan  skicka ut ett larm helt automatiskt. Lång batteritid.

Hemsida: www.minifinder.se

NEKI

GPS i skärp, klocka och nyckelring/halsband

Hemsida: https://neki.se/

Nödsändare

Phoniro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemsida: www.phoniro.se

Personer försedda med nödsändare återfinns utan dyrbar tidsspillan. Användaren bär nödsändaren på samma vis som ett armbandsur. Sändaren är passiv och kan endast aktiveras av polisen. Efter fjärraktivering sänder den ut ljudlösa signaler som polisen kan spåra med hjälp av sin pejlingsutrustning.

Posifon.

posifon

Hemsida: www.posifon.se

Med en enkel knapptryckning kan du meddela sitt nödläge och skapa telefonkontakt med personer som kan komma till hjälp. Med larmknappen får de reda på exakt var du befinner dig var du än är i världen. Är du saknad kan du lätt bli funnen. Via vår Internettjänst kan man begära att få aktuell position för den som är saknad. Och har du svårt att orientera dig larmar mobilen automatiskt då man kommer för långt bort.

Trygghetstelefon Vega

vega_trygghetslarm

Hemsida:  www.everon.se

Vega GPS larm är unik i sin utformning och funktion, den är specialutvecklad för människor med minnessjukdom och kan bäras dygnet runt med full funktionalitet även under laddning och vid dusch och bad. När larmknappen på Vega trycks in överförs ett larm till larmmottagaren. Larmmottagaren och brukaren kan då kommunicera med varandra

YOYOCare

yyocare-mobil

Hemsida: www.yoyomotion.com   www.rehabmodul.se

YOYOCare är en mycket lättanvänd mobil i tändsticksaskformat med inbyggd GPS. Å ena sidan kan bäraren bara genom en knapptryckning ringa upp och skicka larm via SMS till upp till 3 anhöriga/vårdgivare samt till en e-post-adress. Omvänt kan utvalda personer ringa upp och tala med bäraren samt via SMS ta reda på var YOYOCare befinner sig. Positionen visas i Google Maps i den anhöriges mobiltelefon. Även zoner kan sättas upp. YOYOCare notifierar då via SMS när den kommer in i eller lämnar zonen. Att komma igång med YOYOCare är mycket enkelt och snabbt. Det tar inte mer än några minuter. Utöver ett mobilabbonemang eller kontantkort tillkommer inga löpande kostnader då inga online tjänster, applikationer, internetkopplingar, dators eller annat behövs. Allt sköts med SMS till och från en vanlig mobiltelefon som har tillgång till Google Maps.

YOYOCare togs fram med familjer med små barn och gamla föräldrar i åtanke och i dagsläget används den av både privatpersoner och vårdinstanser.

Trygghetslarm i klocka

Trygghetslarm-armband-privat

Sensorems klocka har GPS-positionering och geostaket

www.sensorem.se/