Taktil stimulering

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Protac Bolltäcken

bolltatcke_liggand   bolltacke-calm-serien-med-bollar-webbbolltacke-polypropylen-i-kassetter-webbbolltacken-flexible-serien-med-bollar-webb

Se beskrivning av de nya varianterna av bolltäcken Calm och Flexible.

Hemsida: www.komikapp.se

Magisteruppsats om bolltäcke och värmedjursanvändning

 

Fibertäcke

fibertacke-futura

Fibertäcke kan fås från 4-14 kg. Till skillnad från andra tyngdtäcken ger det enbart effekt via oxytocin och känslan av trygghet.

Hemsida: www.provista-optik.se

 

Kedjetäcke
kedjetacke

Kedjetäcket är ett tyngdtäcke framtaget för att lindra oro, ångest och sömnlöshet. Täckets funktion är baserat på vetenskapliga studier om tyngdens lugnande inverkan. Den behagliga tyngden frisätter en rad kroppsegna hormoner som verkar ångestdämpande och lugnande för båda blodtryck och puls. Effekten blir att du kan slappna av, komma ner i varv och får bättre kvalitet på din sömn.

Hemsida: www.somna.eu

 

Protac KneedMe

Ett förkläde som ger tyngdkänsla, taktil- och  proprioceptiv stimulering vid exempelvis en måltid eller under fotvård vilket ökar möjligheten att sitt kvar en stund.

knaetacke-n-nyckelring-webb

IB_S_BASIC_COPYRIGHT =

Ett sinnesstimulerande knätäcke samt en fotpall, Groundme, för lugn och trygghet

Hemsida: www.komikapp.se

 

Protac MyFit tyngdväst
bollvast

Hemsida: www.komikapp.se

Protac MyFit – en sinnesstimulerande väst med tyngder som lugnar, avgränsar och ger en bättre kroppsuppfattning.

Protac MyFit är tillverkad i en smart design av elastiskt material som sitter tätt intill kroppen. På västens fram- och baksida finns kanaler som är fyllda med tunga plastkulor. Västen stängs med blixtlås och har ett enkelt snörsystem i ryggen och sidorna som gör det lätt att anpassa västen individuellt för att ge användaren mesta möjliga sinnesstimulans.
Västens speciella design ger punktvis tryck på huden, vilket stimulerar både det djupa beröringssinnet och muskel-ledsinnet. De många sinnesintrycken sänder impulser till centrala nervsystemet och ger en bättre kroppsuppfattning, något som verkar lugnande och skänker trygghet och ökat välbefinnande.

Protac MyFit® Bollväst med axelöppning. Bollvästen är försedd med fickor framtill samt en ficka för GPS eller larm på ryggen. Axlarna är öppningsbara för att underlätta när västen skall tas på och av. Finns ej i barn – storlekar då västen är tänkt för vuxna användare.

 

Sitt- och liggunderlag i naturlig lammfäll

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lammfäll av 100 procent rent lammskinn i medicinsk kvalité. Tjock och tät ull med mycket hög tryckutjämnande egenskap som har möjlighet att absorbera stor mängd fukt utan att förlora bärighet eller temperaturreglerande egenskaper. Skinnen kan tvättas i maskin vid 30 grader och torktumlas. Färg ljust gul.

Hemsida: www.vilare.se

 

Thevo Vital madrassen.

theovital_madrass

Thevo Vital madrassen ger kroppen mikrostimulans via plastvingar i madrassbotten, som återfjädrar kroppens alla rörelser, från de stora kroppsrörelserna till de små andningsrörelserna. Microstimulansen förstärker kroppsuppfattningen, vilket skapar en känsla av trygghet. Oron och känslan an desorientering minskar så att den demenssjuke får en djupare sömn och mer naturlig sömnrytm. Den förbättrande sömnen leder i många fall även till minskad håglöshet, depression och aggressivitet under dagen.

Hemsida: www.maydayaid.se

 

Tyngdväst

www.novista.se

 

Ulltäcke

ulltacke

Hemsida: www.ambosantus.se